Nelleke Riemeijer uit Zutphen (54) ging door een hel nadat ze slachtoffer werd van WhatsApp-fraude. ,,Wat criminelen ons aandoen is van hoog niveau.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Nelleke Riemeijer uit Zutphen (54) ging door een hel nadat ze slachtoffer werd van WhatsApp-fraude. ,,Wat criminelen ons aandoen is van hoog niveau.’’ © Rob Voss

Nelleke uit Zutphen viel van ene verbazing in de andere na WhatsApp-fraude: ‘Wat ben ik door de mangel gehaald’

De telefoon niet durven opnemen, angst om te appen, achter elke boom een vijand zien. Nelleke Riemeijer uit Zutphen (54) ging door een hel nadat ze slachtoffer werd van WhatsApp-fraude. Bij de politie ondervond ze meer tegenwerking dan steun. ,,Je vertrouwen in mensen kwijtraken, is vele malen erger dan het geld dat je kwijt bent.”

4 reacties

 • Ans Smeenge-Bielderman

  1 maand geleden
  @Pim, dankzij mijn telefoontjes naar de concurrerende bank en de geweldige medewerking van mijn eigen bank heb ik na 2 weken mijn geld door mijn eigen bank teruggestort gekregen. Zij zouden het onderling verder oplossen met de bank van de zogenaamde kluisrekening. Bij de politie alleen aangifte kunnen doen, maar kreeg meteen te horen dat zij geen actie tegen de spoofers (2 personen) zouden ondernemen omdat het om prepaid simkaarten zou gaan die direct door de criminelen vervangen zouden worden.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @Ans, heb jij wel je geld terug gekregen? Bij ons was de bankrekening al bevroren en onder toezicht van politie, dus mijn geld was niet ‘doorgesluisd naar een medewerker’, maar echt nooit meer iets vernomen van politie na digitale aangifte of van de bank...
 • Ans Smeenge-Bielderman

  1 maand geleden
  @Pim Willemsen, vorig jaar oktober ben ik opgelicht door iemand die belde met het telefoonnummer van de klantenservice van mijn bank. Ook ik heb op Google het bankrekeningnummer opgezocht, bleek weldegelijk een bestaand rekeningnummer bij de bank met de zogenaamde kluisrekening te zijn. Toen meteen op Google gezocht naar het telefoonnummer van de fraudeafdeling van die bank. Dat is mijn geluk geweest, het geld stond nog op de zogenaamde kluisrekening, die rekening is meteen geblokkeerd.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Opgelicht via Marktplaats, studieboeken betaald naar een-bleek later- bevroren bankrekening die de politie had ontdekt. Digitaal aangifte gedaan. Dacht: mijn geld op een bevroren rekening, dat krijg ik wel terug. Nooit meer iets gehoord. Op een forum bleken nog meer mensen die geld hadden overgemaakt. Ik google nu altijd eerst een banknummer voor ik geld overmaak.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Zutphen