Een impressie van het nieuw te bouwen pand op het Marktplein in Brummen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het nieuw te bouwen pand op het Marktplein in Brummen. © Leeflang Architectuur

Nieuw, authentiek pand moet afgebrande bakkerij vervangen op Marktplein Brummen

Nu is er nog een groot, gapend gat op het Marktplein in Brummen. Maar als het aan grondeigenaar Maarten Bruil ligt, komt daar zo snel mogelijk verandering in. Op de plek waar eerder Bakkerij de Winkel gevestigd zat, voor de grote brand van afgelopen oktober, hoopt hij een nieuw, authentiek pand te laten bouwen. 

 1. Ook dit jaar geen feestelijk getoeter in Zutphen: ‘Voor ons is 750 bezoekers Dweildag-onwaardig’
  PREMIUM

  Ook dit jaar geen feestelijk getoeter in Zutphen: ‘Voor ons is 750 bezoekers Dweil­dag-onwaardig’

  Dit jaar zal er - net als vorig jaar - geen stoet dweilorkesten door de Zutphense binnenstad trekken. De Dweildag 2021 - die zou worden gehouden op zaterdag 11 september - is afgeblazen vanwege de ‘maximaal 750 bezoekers-regel’ voor eendaagse evenementen. ,,Voor zo’n gering aantal bezoekers kun je het centrum of een deel daarvan niet afsluiten’’, zegt organisatielid Wiet Verschure van dweilorkest ’t Spul(t).
 2. Arianne en Henk proberen leven weer op te pakken nadat Brummense brand huis en haard verwoestte
  PREMIUM

  Arianne en Henk proberen leven weer op te pakken nadat Brummense brand huis en haard verwoestte

  Weg woning, weg winkel. De Brummense brand van zaterdag 12 oktober aan het Marktplein ontnam Arianne Teunissen en Henk Berenpas, beide 60 jaar, huis en haard. En Arianne verloor bovendien haar zaak, de Blokker. Na een turbulente week kijkt het echtpaar terug op een ramp die hun leven op zijn kop zette. ,,Maar alle steunbetuigingen en hulp zijn hartverwarmend en helpen ons enorm.’’

Zutphen