Volledig scherm
Het pand aan de Marspoortstraat in Zutphen waar ondernemer Ayhan Sahin zijn stadshotel en proeflokaal 'tOer wil vestigen. © Ronny te Wechel

Nieuw horecaconcept 'tOer in Zutphen voorlopig nog niet open

Hoewel ondernemer Ayhan Sahin zijn stadshotel en proeflokaal 'tOer in Zutphen in het voorjaar wil openen is het de vraag of dat ook daadwerkelijk gaat lukken. De gemeente Zutphen neemt halverwege maart een beslissing over de vergunningsaanvraag voor een luchtafvoersysteem op het dak. 

De opening van stadshotel en proeflokaal ‘tOer aan de Marspoortstraat in Zutphen is alles behalve een uitgemaakte zaak. Een buurtbewoner heeft bij de gemeente Zutphen ene zienswijze ingediend voor een luchtafvoersysteem op het dak. De vergunningsaanvraag ligt ter inzage bij de gemeente. 

Zutphen heeft de besluitvorming voor het afvoersysteem opgeschort. ,,Er zou 14 februari een besluit genomen worden. De vergunningsaanvraag moest aangevuld worden, waardoor besluitvorming een maand later plaatsvind’’, laat een gemeentewoordvoerder weten. De zienswijze wordt in dit besluit meegenomen.

Sahin houdt desondanks de hoop dat hij zijn nieuwe horecagelegenheid in het voorjaar te kunnen openen. ,,Iets later dan verwacht. Maar we mikken nog steeds op het voorjaar’’, laat Patrick Dorrestein namens ADAS Groep, waarin Sahin meerdere horecagelegenheden heeft ondergebracht weten. ,,We hebben alle buurtbewoners de afgelopen maand uitgenodigd om langs te komen. Iedereen was enthousiast. Ik ga er nog steeds vanuit dat we kunnen openen in het voorjaar.’’

Zutphen