Irene Kriek, artistiek leider van Woest Oost.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene Kriek, artistiek leider van Woest Oost. © Rob Voss

Nieuw huisgezelschap voor theater Hanzehof, ‘ons spel is lekker rauw’

De Hanzehof in Zutphen heeft sinds kort een eigen huisgezelschap dat theater maakt, genaamd Woest Oost. Deze woensdag is de première van de eerste productie, Courage. En dat zal geen lichte kost zijn. ,,We maken niet per se voor de leuk. We willen toch dat mensen door ons werk even stilstaan en over de wereld nadenken’’, vertelt artistiek leider Irene Kriek.

Bijzonder aan Woest Oost is dat de acteurs tieners en twintigers zijn. ,,Toch maken we niet jongerentheater,’’ benadrukt Kriek. ,,Het is echt professioneel theater begeleid door professionals met jongeren, maar wel voor een breder publiek.’’

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Zutphen