De binnenstad van Zutphen is versierd voor het Winterfestijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De binnenstad van Zutphen is versierd voor het Winterfestijn. © Arjan Gotink

‘Nieuw’ Winterfestijn (mét ijsbaan) in Zutphense binnenstad: ‘We hebben sneeuwmachines’

Zutphen kleurt wit volgend weekeinde. Nepsneeuw moet de binnenstad in winterse sferen brengen tijdens het ‘nieuwe’ Winterfestijn. De voorbereidingen zijn in volle gang. ,,Op de dag zelf hoop je natuurlijk niet dat het sneeuwt.’’

5 reacties

 • Daan Baks

  2 maanden geleden
  Inderdaad niet meer passend in deze tijd... We zien het volgend jaar waarschijnlijk terug in de gemeentebelastingen,net zoals de komende riante nieuwjaarsborrel.
 • Alex Wijn

  2 maanden geleden
  Het kan prima in Zutphen zonder sneeuw-machines! Niemand gaat iets missen. Niet meer van deze tijd.
 • R Peters

  2 maanden geleden
  In deze donkere tijden, moeten we het hebben van gezelligheid. En als we dat in mijn geboortestad kunnen doen in de mooie oude binnenstad, ga ik daar graag een gluhwein drinken. Fels@ volgens mij heb jij een winterdip. Als je zelf de energie niet hoeft te betalen, snap ik niet waar jij je druk over maakt. Ga eens kijken in de grotten in Valkenburg, of in Munster, Keulen, Maastricht, daar branden veel meer lichtjes. Geniet van het leven, na 2 jaar niets mogen door Corona!!
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Hoe gaan we om met verspilling met energie. Waarom overbodige lampjes
 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Heel raar. We moeten energie besparen. Dus deze ondernemers zouden hun etalages savonds niet moeten verlichten en dergelijke. Sneeuw maken doet het tegenovergestelde: energie verspillen. Alleen maar om mensen er toe te verleiden geld uit te komen geven.
 1. Roulerende ‘toverstaffen’ moeten zorgen dat Zutphenaren elkaar meer helpen
  PREMIUM

  Roulerende ‘toverstaf­fen’ moeten zorgen dat Zutphena­ren elkaar meer helpen

  Amper rond kunnen komen door de gestegen energieprijzen, levensmiddelen die duurder worden en eenzaamheid. Het is voor sommige mensen de bittere realiteit. Veel van hen kunnen wel wat hulp gebruiken, maar durven daar vaak niet om te vragen. Met roulerende ‘toverstaffen’ wil de gemeente Zutphen inwoners aansporen elkaar meer te helpen. ,,We willen mensen inspireren iets voor een ander te doen.”