Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Nieuwe school voor speciaal onderwijs Zutphen al begonnen

Hoewel de gloednieuwe school voor speciaal onderwijs in Zutphen er nog lang niet staat, zijn de eerste cluster 4-leerlingen alvast gehuisvest in Zutphen. Aan de Brandts Buijsstraat is al een tijdelijke school, met enkele kinderziektes, gecreëerd voor de jongste leerlingen.

Vooruitlopend op de nieuwe cluster 4-school in Zutphen, voor speciaal onderwijs, worden de eerste leerlingen uit Zutphen vanaf dit schooljaar opgevangen bij in tijdelijke locatie aan de Brandts Buijsstraat. Twee combinatieklassen met leerlingen tot aan groep 4 zijn inmiddels begonnen. Het is een overbruggingsperiode tot de nieuwe school er staat. In 2020 wil Klein Borculo op het voormalige zwembadterrein aan de Keucheniusstraat in Zutphen een nevenvestiging openen voor 130 cluster 4-leerlingen; kinderen met ernstige gedragsstoornissen of psychiatrische problemen.

Vol

,,Op onze locatie in Doetinchem begon het al aardig vol te raken. Daar zitten veel leerlingen uit Zutphen en de omgeving van Zutphen. Ouders van die leerlingen hebben we de keuze gegeven om hun kinderen alvast op een tijdelijke locatie in Zutphen naar school te laten gaan'', zegt Frans de Vries, namens de overkoepelende Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (SOTOG). ,,Inmiddels zijn twaalf leerlingen van start gegaan in ons pand aan de Brandts Buijsstraat.'' In dat pand was het Onderwijs Zorgcentrum Zutphen (OZC) van SOTOG al gevestigd.

Onvrede

De locatie leidde die bij enkele ouders tot lichtte onvrede. Het schoolplein is nog niet af en voor de gymlessen is nog geen gymzaal beschikbaar, waardoor noodgedwongen buiten wordt gegymd. ,,Natuurlijk kan er een schilderijtje op een nieuwe locatie nog niet hangen. We zijn bezig alles zo snel mogelijk klaar te hebben'', laat De Vries hierover weten. ,,Over een locatie voor de gymzalen zijn we met de gemeente druk in overleg. Die locatie gaat er komen en dan staat er een uitstekende locatie als overbruggingsperiode richting de nieuwe school.''

  1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
    video

    Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

    Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.

Zutphen