De illegale sigarettenfabriek zat verborgen op het gebouwencomplex dat vroeger onderdak bood aan Delta, het voormalige sociale werkvoorzieningsbedrijf van de gemeenten Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Brummen en Voorst.
Volledig scherm
PREMIUM
De illegale sigarettenfabriek zat verborgen op het gebouwencomplex dat vroeger onderdak bood aan Delta, het voormalige sociale werkvoorzieningsbedrijf van de gemeenten Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Brummen en Voorst. © HISSINK/Archief

Nog veel onduidelijkheid over illegale fabriek in Zutphen waar miljoen sigaretten per dag konden worden gemaakt

Vijf maanden na de ontdekking van een illegale sigarettenfabriek in Zutphen is er nog veel onduidelijk over deze grootschalige accijns- en tabaksfraude. Zowel de Fiod, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, als het Functioneel Parket, een onderdeel van het Openbaar Ministerie, wil vooralsnog niets kwijt over het onderzoek. 

  1. Beoogde glamping op Bussloo van de baan, ondernemer is furieus: ‘Ik ben voor de gek gehouden’
    PREMIUM
    6

    Beoogde glamping op Bussloo van de baan, ondernemer is furieus: ‘Ik ben voor de gek gehouden’

    Ondernemer Jeroen Schreurs is woedend op de gemeente Voorst. De glamping die hij dit jaar wilde beginnen op Bussloo, werd eerder on hold gezet vanwege onderzoek naar de beschermde vleermuis in het recreatiegebied. En hoewel daaruit blijkt dat een glamping geen bedreiging vormt voor de dieren, wil de gemeente toch geen groen licht geven. ,,Ik ben razend. Ik sta op het punt een rechtszaak te beginnen tegen de gemeente.”

Zutphen