De raad van bestuur van Gelre ziekenhuizen zegt dat ingrijpen noodzakelijk is, de gemeente Zutphen wil dat zelf onderzoeken. Links: Wimar Jaeger, burgemeester Zutphen. Rechts: Pier Eringa, bestuursvoorzitter Gelre ziekenhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
De raad van bestuur van Gelre ziekenhuizen zegt dat ingrijpen noodzakelijk is, de gemeente Zutphen wil dat zelf onderzoeken. Links: Wimar Jaeger, burgemeester Zutphen. Rechts: Pier Eringa, bestuursvoorzitter Gelre ziekenhuizen. © Maarten Sprangh / Arjan Gotink

Noodlijdend ziekenhuis in Zutphen: gemeente neemt geen genoegen met informatie bestuur

Hoe noodlijdend is het Gelre ziekenhuis in Zutphen nu echt? De gemeente Zutphen neemt geen genoegen met de informatie vanuit het bestuur van het ziekenhuis en laat zelf onderzoek uitvoeren. Onafhankelijke experts komen in april al met eigen bevindingen.

25 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ A . Verkerk,gemeenten gaan hier niet over. Ik snap dat je het anders wil.
 • A. Verkerk

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding Waarom heeft de gemeente hier niets over te zeggen? Zij zouden de spreekbuis voor alle burgers kunnen zijn in het verzorgings gebied van het Zutphense Ziekenhuis. M.i. zouden alle burgemeesters van de betrokken gemeente samen namens de burgers moeten optreden. Dus heel goed dat de Zutphense burgermeester zich meldt in deze discussie! Er moet opgetreden worden tegen het verdwijnen van de "mensellijk maat in de zorg", het draait alleen nog maar om cijfertjes!
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  De rol van zorgverzekeraars kan ook doorslaggevend zijn bij locaties voor ziekenhuizen, er zijn zelfs ziekenhuizen failliet gegaan omdat zorgverzekeraars niet genoeg wilden betalen voor specialistische behandelingen waar ze bij andere ziekenhuizen tot 20% meer betaalden voor hetzelfde. Verloskunde bijvoorbeeld?
 • Catharina de Zaayer

  2 maanden geleden
  Dat ze verloskunde sluiten prima .maar seh en ic blijft noodzakelijk dan kunnen ze beter de psychiatrie dicht doen,want groot gaffel ( GGNet) heeft diverse lokaties in Zutphen voor psychiatrische zorg.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ A.J.A.van Rossum,er wordt gerekend naar aantallen patiënten. Bijvoorbeeld per 200.000 inwoners een ziekenhuis. Dat bekent dus dat je in dichtbevolkte gebieden daar eerder aan komt dan in dunbevolkte gebieden. Wonen op het platte land heeft voor en nadelen.