Volledig scherm
© pixabay.com

Notoire oplichter vijftien maanden achter de tralies

ZUTPEN - De 49-jarige oplichter Gerrit W. verdwijnt vijftien maanden achter de tralies. De rechtbank in Zutphen veroordeelde hem gisteren voor zes oplichtingszaken. Het openbaar ministerie eiste twee weken geleden 24 maanden celstraf voor acht zaken.

De rechtbank achtte twee daarvan niet bewezen. Mede daarom viel de straf iets lager uit.

Gerrit W. is sinds 2003 al vijf keer veroordeeld voor hetzelfde vergrijp. De slachtoffers komen dit keer uit Zwartsluis, Lelystad, Kampen, Elburg, Berg en Dal, Muiden, Veenendaal en Enkhuizen. Met de meest fantastische verhalen wist hij ze om de tuin te leiden en geld af te troggelen.

De rechtbank neemt hem dat zeer kwalijk, zo staat in het vonnis. "Hij maakt op grove wijze misbruik van het vertrouwen van mensen. Hij heeft alle diverse straffen uitgezeten voor dit soort feiten, maar gaat onverminderd door. Het lijkt een vast onderdeel van zijn leven te zijn geworden. Zelfs voor de rechtbank hield hij zijn leugens vol."

  1. 'Heit al geheurt' maakt comeback in Hanzehof

    'Heit al geheurt' maakt comeback in Hanzehof

    Het Zutphens is een stadsdialect dat langzaam uitsterft. Dit tot verdriet van Frans Velthuis en Rob van Druten. Twee ras-Zutphenezen die ooit het satirische, cabareteske (actualiteiten)programma Heit al geheurt maakten voor stadszender Berkelstroom TV. Met de toevoeging is bek ('is terug') maakt Heit al geheurt in september 2018 een rentree. In de theaterzaal van De Hanzehof, met een avondvullende cabaretvoorstelling, grotendeels in plat-Zutphens. 

Zutphen