Volledig scherm

Observatiecamera's houden verkeer N346 in de gaten

LOCHEM/ZUTPHEN - In opdracht van de provincie Gelderland worden de komende tijd zogenoemde observatiecamera's opgehangen op een aantal locaties in Gelderland, waaronder het kruispunt van de N346, ter hoogte van de Almenseweg.

Volgens een verklaring van de provincie zijn de camera's puur en alleen bedoeld om verkeersgedragingen te volgen. "Mede op basis daarvan bepalen we welke verkeersmaatregelen noodzakelijk kunnen zijn", meldt de provincie op de eigen website.

De camera's registreren geen kentekens of snelheid. Binnen dertig dagen na de opnamen worden de beelden bovendien verwijderd. De camera's worden in oktober en november opgehangen. De twee overige locaties betreffen de N344 tussen Teuge en Twello en de N318 tussen Varsseveld en Aalten.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Zutphen