Volledig scherm

Ode aan Willem Wilmink

ZUTPHEN - Het Zutphense projectkoor VoQ gaat een eerbetoon brengen aan Willem Wilmink, de Twentse dichter, schrijver en zanger.

Dat gebeurt via een uitvoering in de Zutphense Buitensocieteit van de Carmina Burana in een Nederlandse vertaling van Wilmink. Volgend jaar is het tien jaar geleden dat Wilmink overleed. Dat leek VoQ een aardige aanleiding om een hommage te brengen. Die vindt op 2 juni plaats in aanwezigheid van diens weduwe en dochter. Mogelijk zijn de cabaretiers Herman Finkers en Herman van Veen, voor wie Wilmink veel teksten schreef, van de partij. Diverse andere bekende Nederlanders als Joost Prinsen en Wieteke vanDort krijgen ook een uitnodiging. Het wordt officieel de tweede keer dat het bekende werk van Carl Orff in het Nederlands wordt uitgevoerd. De eerste keer vond in 1996 in Enschede plaats.

  1. 'Openbaar vervoer voor heel Zutphen'

    'Openbaar vervoer voor heel Zutphen'

    Het openbaar vervoer in Zutphen, Warnsveld en De Hoven biedt niet overal de dekking die inwoners wensen. Met die behoefte in het achterhoofd roepen BewustZW, GroenLinks, PvdA, VVD en de Stadspartij het college van Zutphen op een onderzoek in te stellen voor extra kleinschalig elektrisch openbaar vervoer. De vijf partijen hebben met 15 van de 29 zetels een meerderheid en dienen het voorstel maandagavond in een motie in bij de gemeenteraadsvergadering.

Zutphen