Volledig scherm

Ode aan Willem Wilmink

ZUTPHEN - Het Zutphense projectkoor VoQ gaat een eerbetoon brengen aan Willem Wilmink, de Twentse dichter, schrijver en zanger.

Dat gebeurt via een uitvoering in de Zutphense Buitensocieteit van de Carmina Burana in een Nederlandse vertaling van Wilmink. Volgend jaar is het tien jaar geleden dat Wilmink overleed. Dat leek VoQ een aardige aanleiding om een hommage te brengen. Die vindt op 2 juni plaats in aanwezigheid van diens weduwe en dochter. Mogelijk zijn de cabaretiers Herman Finkers en Herman van Veen, voor wie Wilmink veel teksten schreef, van de partij. Diverse andere bekende Nederlanders als Joost Prinsen en Wieteke vanDort krijgen ook een uitnodiging. Het wordt officieel de tweede keer dat het bekende werk van Carl Orff in het Nederlands wordt uitgevoerd. De eerste keer vond in 1996 in Enschede plaats.

  1. Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf
    PREMIUM

    Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf

    Reynaldo Bacolod lacht. ,,Natuurlijk maak ik dat ontwerp!'' Joeri Salawanbessie heeft hem zojuist gevraagd een design te maken voor een tatoeage die hij in maart wil laten zetten. Joeri's eerste plakplaatje. Gewijd aan zijn kinderen; de tweede komt ergens rond de jaarwisseling. Joeri's verzoek betekent veel voor beiden. Heeft een diepere laag. Want ze trekken sinds 30 oktober intensief met elkaar op. Joeri (31) als jongerencoach namens 2GetThere Coaching, Reynaldo (24) als dolende jongere die met hulp van Joeri een opleiding of baan wil vinden.

Zutphen