Volledig scherm
De vakantiewoning in Ermelo waarin Ton Kuijf werd vermoord werd in brand gestoken. © Politie

OM: 4 jaar cel Youri B. voor aandeel chaletmoord

ZUTPHEN – Tegen Youri B. uit Bergen op Zoom is dinsdag 4 jaar cel geëist in de zaak rond de Ermelose chaletmoord. Het OM houdt de man niet langer verantwoordelijk voor de dood van slachtoffer Ton Kuijf.

Het slachtoffer werd op 14 maart 2014 aangetroffen bij een brand in een chalet op de Strokel in Ermelo. In de zaak staan vier verdachten terecht. De 32-jarige B. werd tot dinsdagmorgen samen met Janet S. uit Kampen verdacht van het doden van de Amersfoortse zakenman Kuijf. B. zei dinsdag tegen de rechters dat de brand niet het eerste idee was om het lijk weg te maken. Janet wilde dat hij met het lijk in de auto naar Duitsland zou rijden. B. weigerde. Daarna kwam Janet op het idee tot de brandstichting, zei hij.

Het OM houdt B. verantwoordelijk voor brandstichting, het wegmaken van de moordwapens en een poging het lijk te verbranden. Afgelopen week eiste het OM 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen S. Als de rechters een tbs niet mogelijk achten, wil het OM dat ze levenslang krijgt.

Zutphen