Volledig scherm
PREMIUM
De politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzoeken de woning van Henk de Burgemeester Dijckmeesterweg in Zutphen na zijn wanhoopsdaad van afgelopen voorjaar. © GinoPress B.V.

OM eist tbs voor Henk na wanhoopsdaad in stadhuis Zutphen

Als het aan de officier van justitie ligt, krijgt de 31-jarige Henk N. uit Zutphen tbs met voorwaarden opgelegd na zijn wanhoopsdaad in het Zutphense stadhuis op 29 maart van dit jaar. Hij sloeg toen dreigende taal naar ambtenaren uit omdat hij ‘tegen de muren van de bureaucratie opliep'. 

Bij de wanhopige Zutphenaar waren op die bewuste dag de stoppen doorgeslagen nadat hij op het stadhuis in Zutphen was gaan vragen om duidelijkheid over zijn situatie. Henk zat op dat moment al enkele maanden zonder professionele hulp en begeleiding. De behandelrelatie met zorginstelling GGNet was geklapt. ,,Ik ging in die tijd bijna dagelijks naar het gemeentehuis, maar ik werd daar van het kastje naar de muur gestuurd.’’De duidelijkheid die hij wenste, kreeg hij ook die ochtend niet, waarna de bom barstte. 

  1. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
    PREMIUM

    Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

    De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.

Zutphen