Volledig scherm
Danny Siemes en zijn hond Rocky leefden in september een poos vanuit een tentje op bedrijventerrein De Mars in Zutphen. © Archieffoto Rudi Hofman

Onderkomen lonkt voor dakloze Danny en zijn hond Rocky uit Zutphen

Dakloze Danny Siemes moest van de gemeente Zutphen medio september zijn tentje afbreken op een braakliggend terrein op bedrijventerrein De Mars. Waar de geboren Zutphenaar sindsdien heeft gebivakkeerd, was tot gisteren onduidelijk. Siemes gaf nu een teken van leven. Hij woont tijdelijk bij een maat in Zutphen. Mogelijk krijgt hij binnenkort samen met zijn hond Rocky woonruimte in Teuge.

De Teugse Marianne Wieggers is bereid Danny en Rocky bij haar thuis een onderkomen aan te bieden, mits het kennismakingsgesprek goed uitpakt. Voorlopig moet Siemes het nog zonder zijn geliefde pitbull stafford stellen:  ,,De Duitse politie heeft Rocky een paar weken geleden in beslag genomen, omdat ik geen papieren voor hem had en hij geen muilkorf droeg.  Ik hoop hem rond 15 december in Trier op te kunnen halen.”

Wandelen

De afgelopen periode heeft Danny Siemes vooral in het buitenland doorgebracht. Hij is, zo zegt hij, een maand aan het wandelen geweest in Luxemburg en Duitsland en is sinds kort terug in zijn geboorteplaats. Over zijn huidige situatie is hij tevreden en financieel heeft hij de boel op de rit. Siemes ziet het wel zitten om in Teuge te gaan wonen. Als Marianne Wieggers het in Danny ziet zitten, is hij binnenkort dakloos af.

 1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

  Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

  De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.
 2. Zutphenaar Oldenbeuving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemeester Adamowicz
  PREMIUM

  Zutphenaar Oldenbeu­ving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemees­ter Adamowicz

  De Zutphense organist en beiaardier Gert Oldenveuving is diep getroffen door de moord op burgemeester Pawel Adamowicz van de Poolse stad Gdansk. Adamowicz werd zondag in zijn stad neergestoken tijdens een bijeenkomst voor goede doelen en overleed een dag later. Oldenbeuving en Adamowicz waren twintig jaar lang hecht bevriend. Oldenbeuving: ,,Ik kan het nog steeds niet geloven en zal Pawel enorm gaan missen.’’

Zutphen