Tom Schooltink uit Lochem bij zijn dieselauto. ,,Het aantal auto's neemt ook al jaren toe, meer dan het aantal inwoners. De vraag is waarom we dit zo belangrijk vinden, maar tegelijkertijd in de meeste gevallen óók vinden dat we duurzamer moeten leven."
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Schooltink uit Lochem bij zijn dieselauto. ,,Het aantal auto's neemt ook al jaren toe, meer dan het aantal inwoners. De vraag is waarom we dit zo belangrijk vinden, maar tegelijkertijd in de meeste gevallen óók vinden dat we duurzamer moeten leven." © Ronald Hissink

Onderzoek in Lochem naar psychologie achter gebruik deelauto: ‘Autobezit is misschien wel verslavend’

Waarom zijn mensen zo huiverig als het gaat over het gebruik van een elektrische deelauto? En hoe krijg je mensen zover dat ze toch overstag gaan? Tom Schooltink uit Lochem doet met zijn team voor LochemEnergie onderzoek naar de psychologie die schuilgaat achter de overwegingen om een elektrische deelauto te gebruiken.

2 reacties

  • Jan Ton

    1 week geleden
    Grappige is dat je die deelauto's vooral op parkeerplaatsen ziet staan. Bovendien is electrisch rijden vervuilender dan de mega efficiënte en van de nodige filters voorziene auto's op fossiele brandstof.
  • Andre Eggerding

    1 week geleden
    Mijn vrouw en ik hebben beide een auto. Dat geeft zoveel vrijheid. Met een deelakkoorden heb je die vrijheid niet. Op een mooie dag wil je naast het strand .De ander wil dat ook.En dan?

Zutphen