Volledig scherm
Zwembad IJsselslag in Zutphen. © PVG

Onderzoek naar uitbreiding IJsselslag

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden en kosten voor uitbreiding van zwembad de IJsselslag in Zutphen met een glijbaan en buitenbad. De SP heeft dit keer een meerderheid achter zich gekregen voor het onderzoek, na eerdere pogingen zonder succes. 

Het onderzoek is het derde onderzoek naar het zwembad aan de Laan naar Eme waartoe in korte tijd wordt besloten. In oktober vorig jaar kreeg adviesbureau Procap de opdracht om de haalbaarheid van het oprichten van een Zutphens sportbedrijf nader te onderzoeken. Zo’n sportbedrijf zou het beheer van IJsselslag en andere binnensportaccommodaties op zich kunnen nemen, is de gedachte. 

De gemeenteraad besloot bovendien in november op initiatief van D66 om een extern onderzoek uit te laten voeren naar in het verleden gemaakte keuzes. IJsselslag werd sinds de ingebruikname in 2015 namelijk voortdurend geteisterd door tegenslag, conflicten en financiële tekorten.

 De SP is van mening dat die problemen mede worden veroorzaakt door de sobere opzet van het zwembad. Terwijl tegelijkertijd de geraamde inkomsten uit recreatief zwemmen ongeveer op hetzelfde niveau liggen als in het oude Graaf Ottobad, dat meer recreatiemogelijkheden kende. 

Glijbaan

De partij stelde daarom eind vorig jaar al voor om de haalbaarheid van een glijbaan en buitenbad te onderzoeken. Verschillende andere partijen wilden toen eerst het op initiatief van D66 ingestelde onderzoek afwachten, waarvan de uitkomsten uiterlijk 1 februari gepresenteerd zouden worden. Dat is nog niet gelukt, maar toch besloot de SP niet langer af te wachten en met een nieuw voorstel te komen. Een meerderheid van 15 raadsleden kon daar dit keer wel mee instemmen. Of een glijbaan en buitenbad er ook daadwerkelijk komen is nog maar zeer de vraag. Veel partijen staan nog altijd achter de huidige opzet van het zwembad.      

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:
 3. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Zutphen