Volledig scherm
De Paulus Potstraat in Zutphen. © Google Streetview

Onderzoek naar verkeersveiligheid Paulus Potterstraat

Met drie basisscholen, een buitenschoolse opvang en twee scholen voor voortgezet onderwijs in en rond de Paulus Potterstraat is het op bepaalde tijden flink druk in de Zutphense straat. Zo druk dat de scholen er bij de gemeente op hebben aangedrongen te bekijken hoe de weg op een manier kan worden ingericht die veiliger is voor het verkeer. 

De gemeente gaat mee in die wens en trekt binnenkort, mits de gemeenteraad akkoord gaat, 25.000 euro uit voor een onderzoek naar de verkeersveiligheid in de straat. ,,De scholen hebben aangegeven dat ze graag willen dat er naar de verkeerssituatie wordt gekeken", meldt gemeentewoordvoerder Robert-Jan Bax. 

Maatregelen

Voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer komen in de straat samen en er is een doorgaande fietsroute. Bax: ,,Bij goedkeuring door de raad gaan we het samen met de scholen onderzoeken en bekijken of en wat voor een maatregelen nodig zijn. Wat en hoe we de situatie gaan onderzoeken doen we in samenspraak met de scholen."

Voor zover bij directeur Gerrit Brummelman van SBO Het Mozaïek bekend is er in de Paulus Potterstraat geen sprake van een acuut probleem, ,,maar op bepaalde tijden kan het best heel druk zijn. En daar komt nog eens bij dat er vlakbij nieuwbouwwoningen bij zijn gekomen."

Zutphen