Pier Eringa (rechts) is net twee weken aan het werk als ziekenhuisdirecteur van Gelre ziekenhuizen. De organisatie van de acute zorg opnieuw onder de loep en dat lijkt grote gevolgen te hebben voor de vestiging in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Pier Eringa (rechts) is net twee weken aan het werk als ziekenhuisdirecteur van Gelre ziekenhuizen. De organisatie van de acute zorg opnieuw onder de loep en dat lijkt grote gevolgen te hebben voor de vestiging in Zutphen. © Rob Voss

Onrust in ziekenhuis Zutphen: verloskunde en spoedeisende hulp dreigen (toch) te verdwijnen

Het is allerminst zeker of het ziekenhuis in Zutphen een spoedeisende hulp (SEH) en een afdeling verloskunde behoudt. Gelre ziekenhuizen neemt de acute zorg opnieuw onder de loep. De belofte dat het Zutphense ziekenhuis deze afdelingen behoudt, houdt daardoor amper een half jaar stand.

14 reacties

 • Santtu Lainen

  2 maanden geleden
  @E. Lentekind- De Jong Als u de glazenbol even afgeeft waar, wanneer en hoelaat kinderen worden geboren. Dan wordt verloskundige zorg idd helemaal planbaar.
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  De zorgkantoren en verzekeraars zijn de oorzaak van deze ellende
 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  Lijkt me niet meer dan logisch dat je uit kosten overweging afdelingen sluit en concentreert op een aantal plaatsen in het land. Voor Verloskunde moet dit helemaal geen issue zijn. Dit is planbare zorg.
 • Irene de Lange

  2 maanden geleden
  Management en zorgverzekeraars hebben vele ziekenhuizen de das om gedaan. Er wordt alleen nog maar gerekend ipv zorg geregeld. Wanneer worden artsen en verpleegkundigen weer baas in eigen ziekenhuis?
 • J Kamerling

  2 maanden geleden
  Oplossing: Kleine poliklinieken her en der in Nederland. En grote specialistische ziekenhuizen. Waar je in één dag door de molen kunt. Zodat afstand niet zo’n punt meer is. De zorg wordt steeds complexer duurder en specialistischeR. Dus moet je artsen hebben die die zorg kunnen leveren en veel ervaring hebben. Dat kan niet meer in kleine ziekenhuizen zoals Zutphen. De afstand naar een ziekenhuis voor een spoedgeval is geen punt meer, de ambulances (heli’s) zijn goed genoeg uitgerust hiervoor.