Volledig scherm
© ANP XTRA

Ook kerk Zutphen waarschuwt voor nepcollectanten

Evangelische Gemeente Zutphen waarschuwt voor nepcollectanten. Aanleiding zijn twee collectanten die maandag in De Hoven zogenaamd namens de kerkgemeenschap langs de deur gingen. 

De collectanten gaven aan voor de voedselbank van de Evangelische Gemeente Zutphen in de Emmanuelkerk te collecteren. Zij vroegen om een financiële bijdrage of om voedsel. Een bewoner die de zaak niet vertrouwde schakelde de politie in.

Rob de Boer, pastor van de Evangelische Gemeente Zutphen, laat weten nooit toestemming te hebben gegeven voor deze actie.  ,,Ons initiatief, het uitdelen van boodschappen, is geen voedselbank. We gebruiken deze naam ook niet. We delen boodschappen uit aan mensen die tussen wal en het schip vallen. Dat zijn mensen die in afwachting zijn van een toelating bij de echte Voedselbank.  Of mensen die om welke reden dan ook buiten de toelatingsnorm van de Voedselbank vallen.  Soms zijn dat mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Oliebollen

Elke week komen ongeveer dertig personen, waaronder negentien gezinnen, langs voor een tas vol boodschappen. Wij collecteren nooit, behalve op zondagmorgen in de kerk. Ook verkopen we geen oliebollen of andere artikelen van deur tot deur.'' De kosten worden gefinancierd uit de verkoop van tweedehands goederen, giften en een sponsor. 

Waarschuwing

Afgelopen weekeinde waarschuwde de Voedselbank Zutphen ook al voor nepcollectanten. Collectanten zouden langs de deur gaan om zogenaamd geld in te zamelen voor de voedselbank. Dat terwijl de voedselbank helemaal niet collecteert.

Zutphen