Wendy van der Wal (r) maakt deeg voor de gerechten op het driegangenmenu dat deze week wordt aangeboden bij eetlokaal de Waterkracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy van der Wal (r) maakt deeg voor de gerechten op het driegangenmenu dat deze week wordt aangeboden bij eetlokaal de Waterkracht. © Arjan Gotink

Ook mensen met een lichte beperking hebben een reden nodig om uit bed te komen

Horecabedrijven nemen in de stedendriehoek, volgens het Zutphense leerbedrijf Eetlokaal de Waterkracht, te weinig mensen met een beperking aan. Dat kan desastreuze gevolgen voor deze mensen hebben. Ze kunnen sociaal geïsoleerd raken en depressies liggen dan op de loer. ,,Deze mensen kunnen een waardevolle werknemer zijn, het probleem is dat horeca altijd efficiënt willen werken.’’

  1. Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders
    PREMIUM

    Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders

    Tien jaar lang werkten de Veluwse fotograaf Brand Overeem (74) en geschiedkundige Bert Paasman (80) tenminste één dag in de week aan hun boek over het bontgeschakeerde leven op de voornaamste landgoederen in Voorst, Putten en Nijkerk. Het land van de jonker is een 240 pagina’s tellend historisch document in woord en beeld, dat geen streekgenoot met liefde voor de geboortegrond zou mogen missen.

Zutphen