Voormalig wethouder Laura Werger tijdens de verkiezingsavond op het stadhuis in Zutphen. Drie weken voor de verkiezingen stuurden ambtenaren een anonieme brief naar de Stentor.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig wethouder Laura Werger tijdens de verkiezingsavond op het stadhuis in Zutphen. Drie weken voor de verkiezingen stuurden ambtenaren een anonieme brief naar de Stentor. © Jeroen Jazet

Opgestapte wethouder Zutphen bijt van zich af en wil onderzoek naar ‘politieke femicide’ en anonieme brief

Voormalig wethouder Laura Werger vraagt of de gemeenteraad van Zutphen een onderzoek wil beginnen naar de anonieme brief die vlak voor de verkiezingen door ambtenaren naar de Stentor is gestuurd. De burgemeester en gemeentesecretaris besloten na die brief een extern onderzoek te laten uitvoeren naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Werger.

5 reacties

 • M.C. Fels

  4 maanden geleden
  Ongelofelijk gemiep over niks. Ik hoop dat de wethouder snel een baan buiten de politiek heeft.
 • e v.d. wilgen

  4 maanden geleden
  Van je seksegenoten moet je het maar hebben. Vrouwen zijn en blijven jaloerse wezens.
 • Pim Willemsen

  4 maanden geleden
  Tja, als je zelf op een cruciale vergadering over je eigen functionering verstek laat gaan, moet je niet achteraf zeuren. En helaas voor mevrouw is het prijsgeven van journalistieke bronnen onderdeel van het recht van de media dat valt onder geheimhouding. Het siert mevrouw dat zij excuus heeft aangeboden, maar niet dat zij nu deze soap laat doorgaan. Excuses en doorrrr.
 • Henk Eigenberg

  4 maanden geleden
  Goed onderbouwd verhaal, benieuwd naar de reactie van de burgemeester
 • Jan Willemsen

  4 maanden geleden
  Misschien nu het moment om met deze soap te stoppen