Volledig scherm
PREMIUM
Huishoudelijke hulp via de thuiszorg. © Archieffoto

Ophef na uitspraak wethouder Zutphen over te laag loon voor huishoudelijke hulp: ‘Dit is stemmingmakerij’

Aanbieders van huishoudelijk hulp voor ouderen en mensen met een beperking in Zutphen reageren verontwaardigd op de uitspraken van zorg-wethouder Mathijs ten Broeke. Hij beschuldigt deze bedrijven ervan de huishoudelijke hulpen niet voldoende loon uit te betalen. ,,Dit is ongepaste stemmingsmakerij.’’

Onaangenaam verrast was Jan Koster, eigenaar van Miep Huishoudservice, door het interview met wethouder Ten Broeke vorige week. Ondanks een tariefverhoging van de gemeente Zutphen om het voor de bedrijven mogelijk te maken hun personeel een hoger salaris uit te betalen, zou dat geld niet terecht komen bij de huishoudelijke hulpen.

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

Zutphen