Peter en Jessica Bats voor hun vertrek naar de uitspraak van het MH17-proces. Ze staan op de skatebaan waar zoon Rowen Bats zijn rondjes draaide, tot hij in 2014 bij de MH17-ramp om het leven kwam.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter en Jessica Bats voor hun vertrek naar de uitspraak van het MH17-proces. Ze staan op de skatebaan waar zoon Rowen Bats zijn rondjes draaide, tot hij in 2014 bij de MH17-ramp om het leven kwam. © Ronald Hissink

Opluchting bij nabestaanden MH17: ‘Het is nu officieel een misdaad, géén druk op de verkeerde knop’

Nabestaanden van slachtoffers uit de regio zijn enorm opgelucht na de uitspraak in het MH17-proces. De rechter heeft drie levenslange gevangenisstraffen uitgedeeld. Het is een afsluiting van een emotionele achtbaan die al acht jaar duurt. ,,Het staat nu vast. Moord op 298 onschuldige mensen.”

4 reacties

 • Dick Meerdink

  3 maanden geleden
  Ik kan mij voorstellen dat het voor de nabestaanden een enorme opluchting is en hopelijk ook een troost, Maar het blijft een fictie, een rechtszaak wat jaren en miljoenen heeft gekost en de daders lachen zich een bult in Verweggistan.
 • Piet Van Vleuten

  3 maanden geleden
  @A.G. de Jong. Zoals verwacht is de onderste steen nog onvindbaarder gemaakt.
 • A.G. de Jong

  3 maanden geleden
  Het is natuurlijk de grootst mogelijke flauwekul om te veronderstellen dat er bewust een verkeersvliegtuig uit de lucht is geschoten! Daar was geen enkele reden toe en tart iedere logica. Met zo’n uitspraak maken de rechters deze zaak tot een showproces. En is er al een uitspraak gedaan waarom het luchtruim daar niet gesloten was, terwijl Oekraïne daar bombardementen uitvoerden en de separatisten terugschoten? Of is die onderste steen onder blijven liggen?
 • Robbert Scholten

  3 maanden geleden
  Terecht dat het moord was en schandalig dat dat zo lang werd betwijfeld
 1. Windturbines bij Lochem met 280 meter hoger, denktank opgericht voor omwonenden
  PREMIUM
  met VIDEO
  18

  Windturbi­nes bij Lochem met 280 meter hoger, denktank opgericht voor omwonenden

  Het voornemen om drie windturbines in het buitengebied van Lochem te bouwen, ten oosten van het dorpje Exel, neemt concretere vormen aan. Onlangs bleek dat ontwikkelaar Pure Energie uit Enschede een Duitse concurrent heeft afgetroefd door overeenkomsten te sluiten met grondeigenaren in het gebied. Een haalbaarheidsonderzoek is de volgende stap. De windmolens worden hoger dan eerder werd verondersteld.