Opnieuw uitbraak van schurft in woonzorgcentrum in Warnsveld

videoVoor de vierde keer in anderhalf jaar tijd is er schurft geconstateerd in woonzorgcentrum Den Bouw in Warnsveld. Bewoners en familie van bewoners zijn er per brief of e-mail over geïnformeerd dat er opnieuw schurft is ontdekt bij een bewoner.

Zorg-wooncentrum Den Bouw in Warnsveld heeft weer maatregelen getroffen om schurft in het centrum te bestrijden. Bij een bewoner is de besmettelijke huidaandoening aangetroffen, meldt het zorgcentrum aan bewoners en familie van bewoners. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Den Bouw wordt gevraagd of zij ook klachten hebben. Sinds de zomer van 2017 is het al de vierde keer dat schurft wordt vastgesteld in Den Bouw.

Verhaal gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Voor de vierde keer in anderhalf jaar tijd is er schurft geconstateerd bij Zorg-wooncentrum Den Bouw in Warnsveld. © Arjan Gotink

Maatregelen

,,Het is onduidelijk of de schurftmijt opnieuw Den Bouw is binnengekomen of dat het niet weg is geweest’’, laat Erna de Vries namens GGD Noord- en Oost Gelderland weten. Nadat de vaststelling van een nieuw schurftgeval heeft Den Bouw contact opgenomen met de GGD. Gezamenlijk zijn maatregelen getroffen om verdere verspreiding tegen te gaan. Dit zijn vooral maatregelen op het gebied van hygiëne. ,,Het is moeilijk om te bestrijden’’, beseft ook Alien Maalderink, bestuurder van Den Bouw. ,,Het is de vraag of er opnieuw schurft is of dat het er nog steeds is’’, zegt ook zij.

‘Nooit weggeweest’

Een vraag die Dicky Nengerman (64) voor zichzelf al heeft beantwoord. De Zutphense is helemaal klaar met de schurft in het zorgcentrum. Haar moeder (87)  woont sinds 2012 in Den Bouw nadat ze drie een herseninfarct  kreeg. ,,Weer schurft? Het is helemaal niet weggeweest’’, concludeert Nengerman. ,,Gelukkig is zij nooit besmet geweest.’’ 

Zutphen