Volledig scherm
Henk Jan Ormel. © theo kock

Ormel kandidaat voor Europees Parlement

Voormalig Tweede Kamerlid en dierenarts Henk Jan Ormel uit het Gelderse Hengelo is zaterdag op het CDA-congres op plaats zes van de kieslijst voor het Europees Parlement geplaatst. Ormel werkt sinds een aantal jaar in Rome, voor de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

Tijdens zijn Kamerlidmaatschap vroeg hij regelmatig aandacht voor onderwerpen uit zijn directe leefomgeving. Zo zette hij zich in voor het behoud van het Gelderse paard en de erkenning van Nedersaksisch als streektaal. Ormel: ,,Europa is voor Gelderland van groot belang. Niet alleen als het gaat over onze veiligheid maar zeker ook als het gaat over voedselproductie en verduurzamen.”

De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op 23 mei van dit jaar. Ormel zegt nog op verkiezingstournee te gaan door Gelderland.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.

Zutphen