De Eerbeekse Beek is al weken kurkdroog. Zo droog dat omwonende Herman Heskamp er in kan gaan staan.
Volledig scherm
PREMIUM
De Eerbeekse Beek is al weken kurkdroog. Zo droog dat omwonende Herman Heskamp er in kan gaan staan. © Kevin Hagens

Oud-boswachter vreest voor definitieve teloorgang van Eerbeekse Beek: ‘Ik heb dit nog nooit meegemaakt’

Al wekenlang is er amper een plasje water te ontdekken in de beek van Eerbeek, waar het dorp haar naam aan ontleent. Jarenlang stroomde er water door de beek, wat dieren zoals kikkers, vogels en vissen aantrok. Enkel modder en bladeren zijn daarvan overgebleven. Het steekt omwonende Herman Heskamp (66): ,,Dit is echt een dieptepunt.”

4 reacties

 • Harm Platz Platz

  2 maanden geleden
  Water wordt al jaren snel afgevoerd. Vroeger stond er in sloten ook bijna altijd water, nu ook niet meer. Dat is niet het gevolg van de papierfabrieken in Eerbeek.
 • E Naal

  2 maanden geleden
  Het wordt tijd om die fabrieken eens aan te pakken. Dat houdt in: Géén vergunning verlenen voor het opvoeren van de productie, géén nieuwe weg voor zwaar vrachtverkeer langs het Haagje en géén 13 meter hoog logistiek centrum. Industrie hoort op een industrieterrein, niet midden in een dorp. 100 jaar geleden was wellicht menig inwoner werkzaam in deze industrie, nu echt niet meer, dus die vlieger gaat niet op. Eerbeek kan prima zonder, het zal de leefbaarheid alleen maar ten goede komen.
 • Berjan Visch

  2 maanden geleden
  Er valt vééeel meer dan 1 miljoen kuub neerslag per jaar op de veluwe...bij een neerslagsom van ca. 800mm per jaar zit je op 800.000 kuub per km2 De veluwe meet ca. 1000km2 dus dan kom je op ca. 800 miljoen kuub neerslag.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Als ik naar buiten kijk, kan het aan de regenval niet liggen. Het is natter dan ooit. Beter de oorzaak aanpakken. (Het massaal onttrekken van grondwater..)

Zutphen