Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Oudere man krijgt brandweer voor de deur in binnenstad Zutphen na rookontwikkeling tijdens koken

De brandweer is woensdagochtend uitgerukt naar de binnenstad van Zutphen voor een Zutphenaar die tijdens het koken voor veel rookontwikkeling zorgde. In eerste instantie werd gedacht aan een dakbrand in de woning aan de Laarstraat.

De brandweer rukte na de melding onder meer met een hoogwerker uit naar de binnenstad van Zutphen. Bij aankomst bleek er geen sprake te zijn van een brand. ,,Een oudere man was aan het koken en daarbij ontstond veel rookontwikkeling’’, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) weten. ,,Een brandgerucht blijkt nu. Er was geen sprake van een woningbrand.’’

Brandweerlieden ventileren de woning aan de Laarstraat in Zutphen, waarna de woning waarschijnlijk weer wordt vrijgegeven. 

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.

Zutphen