Ouderen uit Zutphen kunnen voor een euro de deur uit naar het centrum

De elektrische busjes voor ouderen, bestuurd door vrijwilligers, gaan er in december komen. Ouderen uit Warnsveld, De Hoven en andere buitenwijken van Zutphen worden voor een euro voor de deur opgehaald en kunnen bij meerdere trekpleisters in Zutphen uitstappen. 

,,We willen onder de mensen komen. Met deze bus kan dat eindelijk weer.’’ Met een grote glimlach op haar gezicht stapt Alma Wennekes (67) voor woon-zorgcomplex St. Elisabeth het knalgele elektrische busje in. Het busje is voor één keer overgekomen uit Deventer om in Zutphen een proefrit te maken. Vanaf december kunnen ouderen uit de gemeente Zutphen elk uur van de dag, zeven dagen in de week, instappen om de deur uit te gaan.

  1. Dwergteckel Takkie doodgebeten door bullmastiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’
    PREMIUM
    Video

    Dwergtec­kel Takkie doodgebe­ten door bullmas­tiff in bos bij Zutphen: ‘Ik hoor haar nog kermen’

    Een heerlijke, zonnige wandeling met haar hond door het Veldesebos aan de rand van Warnsveld. Dat was afgelopen donderdagmiddag het plan van Tineke Kloosterboer uit Zutphen. Maar het uitje met haar dwergteckel Takkie veranderde in een complete nachtmerrie. Voor haar ogen werd de teckel doodgebeten door een andere hond. ,,Ik blijf die film maar afspelen in mijn hoofd.’’

Zutphen