Volledig scherm
PREMIUM
Anita Maas (links) en Petra Vervoort willen een ouderenhofje creëren, midden in Zutphen. Met niet meer dan twintig koopwoningen om een binnentuin, met een aantal gemeenschappelijke voorzieningen zoals een ontmoetingsruimte en een logeerkamer. Locaties hebben ze al op het oog, nu nog meerdere ouderen. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Ouderen uit Zutphen willen een eigen hofje met gezamenlijke wasserij en logeerkamer

Als het aan meerdere ouderen in Zutphen ligt verhuizen zij zo snel mogelijk naar een nog te bouwen hofje vol met koopwoningen en gezamenlijke voorzieningen. De ouderen willen wel kleiner gaan wonen, maar niet in een appartement of seniorencomplex.

Een binnentuin met daaromheen zo'n vijftien tot twintig koopwoningen. Daarnaast gezamenlijke voorzieningen als een wasserij, logeerkamer en fietsenstalling en dit allemaal in de buurt van winkels, openbaar vervoer en een groene omgeving. Meerdere ouderen uit Zutphen zien het al helemaal zitten. Ze willen gezamenlijk in de stad een hofje creëren om te genieten van de oude dag. 

  1. Extra bezuinigingen dreigen voor Zutphenaren die ondersteuning nodig hebben
    PREMIUM

    Extra bezuinigin­gen dreigen voor Zutphena­ren die ondersteu­ning nodig hebben

    Het wegwerken van een jaarlijkse tekort van 13 miljoen euro in Zutphen gaat niet hard genoeg. Bezuinigingen bij de hulp en ondersteuning van inwoners blijven achter. Juist daar zijn de miljoenentekorten in Zutphen ontstaan. Om nieuwe tegenvallers te voorkomen gaat wethouder Harry Matser nu al op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de bezuinigingsopgave te halen. Plannen die hij dit voorjaar wil presenteren.

Zutphen