Volledig scherm
PREMIUM
Jarno Visser met zijn vrouw Astrid. Ze zijn boos over de houding van de gemeente Zutphen inzake jeugd-GGZ organisatie De Verborgen Kracht. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Ouders boos dat De Verborgen Kracht in Zutphen deuren moet sluiten

Ouders van jongeren bij de Zutphense jeugdzorginstelling De Verborgen Kracht (DVK) zijn kwaad en verdrietig omdat de instelling onlangs de beslissing nam om binnenkort haar deuren te sluiten.

DVK zag zich genoodzaakt ermee op te houden nadat een samenwerkingsverband van acht gemeenten in de regio per direct de samenwerking met DVK opzegde. Dat deden de gemeenten naar eigen zeggen omdat de instelling aan de Prins Bernhardlaan in Zutphen niet goed zou samenwerken, afspraken niet nakomt en een verbeterplan weigerde op te stellen. Daardoor is er onvoldoende zicht op de kwaliteit van de jeugdzorg die geleverd wordt, zeggen de gemeenten.

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.

Zutphen