Volledig scherm
PREMIUM
Aankomende vrijdag is de feestelijke opening van Pakje Kunst Zutphen. V.l.n.r. Nicolette Berendsen, Petra Bennis en Carien van Hest. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Pakje Kunst uit een oude sigarettenautomaat in Zutphen

Toegankelijke kunst uit een automaat. Het is vanaf vrijdag beschikbaar in de bibliotheek van Zutphen. Uit een oude sigarettenautomaat trek je straks een Pakje Kunst met daarin een uniek kunstwerk van Zutphense kunstenaar.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. Met behulp van lokale kunstliefhebbers installeerde Schrauwen al 45 Pakje Kunst automaten, door heel het land. En Zutphen is de nieuwste locatie: in de bibliotheek Broederenkerk.

  1. Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Gezond was Aventus aan de Middelweg in Deventer al, maar de locatie is vanaf nu nóg gezonder. Na het vignet voeding, dat drie jaar geleden in de wacht werd gesleept, is nu dat voor roken, alcohol- en drugspreventie binnen en wordt gewerkt aan het bemachtigen van het derde vignet. De Deventer locatie is de proeftuin en het voorbeeld voor de rest van Aventus. Vandaag komt staatssecretaris Paul Blokhuis op bezoek.

Zutphen