Fort Bronsbergen in Zutphen. In het pand zat tot enkele jaren geleden een horecagelegenheid. In 2019 is het pand verkocht aan een vastgoedfonds, dat eind 2021 failliet ging. Het pand is nu opnieuw verkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Fort Bronsbergen in Zutphen. In het pand zat tot enkele jaren geleden een horecagelegenheid. In 2019 is het pand verkocht aan een vastgoedfonds, dat eind 2021 failliet ging. Het pand is nu opnieuw verkocht. © Arjan Gotink

Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoedfonds verkocht: miljoenen verdampt

De bijna driehonderd mensen die hun spaargeld hebben belegd in het failliete vastgoedfonds Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds (EZG) uit Deventer hebben nog altijd geen euro teruggezien van hun belegging. Veel geld lijkt er ook niet meer te verdelen: van de 7,4 miljoen euro die EZG ophaalde bij investeerders, is na verkoop van panden in Zutphen en Terwolde nog slechts 1,2 miljoen over. De rest is verdampt.

4 reacties

 • P. Nagelhout

  2 maanden geleden
  Ach ja Een zorgvastgoed + een investeerder ( lees oplichters) Weet je dat wij ( de belasting betaler ) Dat gaan betalen
 • A de Fries

  2 maanden geleden
  Voor de prijs van een duur rijtjeshuis dat hele gebeuren op de kop getikt? Dan is er in ieder geval minimaal 1 iemand heel blij.
 • linda oost

  2 maanden geleden
  Hopelijk wordt Bronsbergen weer hersteld en in gebruik genomen. Zo'n prachtige locatie. Het is zo enorm zonde als het zou verdwijnen
 • Eddy Masselink

  2 maanden geleden
  Tja, wie het onderste uit de kan wil...
 1. Eén van de eerste kringloopwinkels waar handhaving langskwam, staat in Zutphen: ‘Wij kunnen niet alles registreren’
  PREMIUM
  29

  Eén van de eerste kringloop­win­kels waar handhaving langskwam, staat in Zutphen: ‘Wij kunnen niet alles registre­ren’

  Fietsen, laptops, boeken, servies en speelgoed. Een hok vol met dozen is geen uitzondering voor kringloopwinkel 2Switch in Zutphen. Hoewel de winkel door een verhuizing nu enigszins leegstaat, zijn er tientallen mensen die een kijkje komen nemen. Maar door een registratieplicht vreest de kringloop niet aan de regels te kunnen voldoen, met als gevolg dat klanten straks wegblijven.
  Zutphen