De H. Johannes de Doper in Zutphen (ook wel bekend als Sint-Janskerk) is een van de drie kerken die open blijven voor het houden van de eredienst.
Volledig scherm
PREMIUM
De H. Johannes de Doper in Zutphen (ook wel bekend als Sint-Janskerk) is een van de drie kerken die open blijven voor het houden van de eredienst. © Archieffoto Sander Grootendorst

Parochie Twaalf Apostelen sluit tien kerken: alleen gebedshuizen in Zutphen, Lochem en Keijenborg blijven open

De rooms-katholieke Parochie HH. Twaalf Apostelen heeft een ingrijpend besluit genomen: 10 van haar 13 kerken worden gesloten. Oplopende kosten, vergrijzing van de geloofsgemeenschappen, een gebrek aan vrijwilligers en afnemend kerkbezoek nopen de parochie daartoe.

1 reactie

 • c. van Wingerden

  1 jaar geleden
  Jammer. Ik ben wel kerkelijk opgevoed, gedoopt ect, maar geloof niet. Kerkgemeenschappen is een stuk cultuur wat verdwijnt. Jammer, het had iets vertrouwds. Maar ik doe er zelf ook niet aan mee. Hoop dat kerken goede (woon)bestemming krijgen en toch nog in landschap blijven als monument.
 1. Drie busjes vol spullen van Zutphen naar Oekraïne: ‘We mogen die mensen niet in de kou laten zitten’
  PREMIUM

  Drie busjes vol spullen van Zutphen naar Oekraïne: ‘We mogen die mensen niet in de kou laten zitten’

  Winterjacks, slaapzakken, zaklampen, medicijnen... Allemaal spullen die hard nodig zijn in Oekraïne, nu de (barre) winter nadert. In Zutphen werden de krachten gebundeld om de onder de oorlog lijdende Oekraïense bevolking te helpen. De protestantse kerken Zutphen/Warnsveld en serviceclub Rotary Zutphen brengen in twee konvooien de broodnodige spullen naar de Pools/Oekraïense grens.
 2. Verdacht patsergedrag of louche sponsor? Zutphen opent meldpunt: ‘Waakzaamheid in plaats van achterdocht’
  PREMIUM
  2

  Verdacht patserge­drag of louche sponsor? Zutphen opent meldpunt: ‘Waakzaam­heid in plaats van achter­docht’

  Een winkel waar nooit iemand komt, maar waarvan de eigenaar wel in een dure auto rijdt? Een nieuwe sponsor bij de voetbalvereniging die met geld smijt? Het kan duiden op criminele activiteiten. Om inwoners van Zutphen een laagdrempelige mogelijkheid te geven dergelijke signalen door te geven, is het Meldpunt Ondermijning geopend. ,,Zie je iets wat je niet vertrouwt? Meld het’’, zegt burgemeester Annemiek Vermeulen.