Gelre ziekenhuizen in Zutphen. Voorlopig kunnen zwangere vrouwen hier niet terecht in de verloskamers.
Volledig scherm
PREMIUM
Gelre ziekenhuizen in Zutphen. Voorlopig kunnen zwangere vrouwen hier niet terecht in de verloskamers. © Archieffoto Maarten Sprangh

Personeel ziekenhuis Zutphen tast in duister over ontslagen op verloskunde: ‘Ik wil het misschien wel niet weten’

Medewerkers van Gelre ziekenhuizen in Zutphen hebben geen nadere toelichting gekregen over het ontslag van drie collega’s van de afdeling verloskunde vanwege ‘onprofessioneel gedrag’. Het gebrek aan uitleg zou volgens meerdere medewerkers voor een gespannen sfeer op de werkvloer zorgen.

4 reacties

 • Kees de Jong

  1 jaar geleden
  Onprofessioneel gedrag in combinatie met ontslag op staande voet... moet wel een dringende reden voor zijn. IVM AVG mag de directie daar niets over zeggen maar als directie geen dringende reden had zal de rechter de vloer met ze aanvegen. Maar het heeft niets met zorg voor patienten te maken want dat is geen grond voor ontslag op staande voet. Wordt vervolgt...
 • T. Cleton

  1 jaar geleden
  Werkt fantastisch he, marktwerking in de zorg.
 • Willem Visscher

  1 jaar geleden
  Schandelijk dat juist in deze tijd met al een tekort aan zorg bestuur en management een dergelijk spel spelen. Deze mensen voelen zich vast hoeder van de zorg, maar de zorg dat zijn de handen aan het bed, dat zijn de mensen die nu weg gaan lopen omdat ze de spelletjes zat zijn. De zorg werkt niet als een verdienmodel dat beheert wordt door een vorstelijk betaald management. Zorg gewoon dat u zorg niet gaat afschalen en dat u daarvoor desnoods salaris Inlevert omdat de zorg u aan het hart gaat!
 • Julius Bruins

  1 jaar geleden
  Geef dan openheid van zaken, anders wek je als ziekenhuis de indruk dat het personeel ontslagen is omdat ze er voor de patiënten waren en niet om de centen zoals menig management.