De hond van Eric Hennekam had 25 hechtingen nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
De hond van Eric Hennekam had 25 hechtingen nodig. © Eric Hennekam twitter

‘Pitbullachtige’ hond bijt vrouw en hond op terras in Zutphen: ‘Hij beet in zijn strot en liet niet meer los’

updateHij heeft er slapeloze nachten van en is zich rot geschrokken. De vrouw en hond van Eric Hennekam zijn afgelopen weekend op een terras in Zutphen gewond geraakt na een aanval door een ‘pitbullachtig beest’. ‘Hij beet onze hond in zijn strot en liet niet meer los’, zegt hij op Twitter. 

Hennekam wil zijn verhaal niet nogmaals vertellen, laat hij desgevraagd via de telefoon weten. ,,Ik heb twee nachten heel slecht geslapen’’, zegt hij. Boos is hij niet. ,,Ik wil voorkomen dat er nog meer van deze bijtincidenten plaatsvinden.’’ Dat is ook de reden dat hij zijn verhaal wél online heeft gezet. 

  1. Drugs, burenruzies en prostitutie: zo groot is de woonoverlast in jouw woonwijk in Zutphen
    PREMIUM
    Interactieve kaart

    Drugs, burenru­zies en prostitu­tie: zo groot is de woonover­last in jouw woonwijk in Zutphen

    Geluidsoverlast, drugsoverlast, extreme woningvervuiling, een vermoeden van criminele activiteiten en overlast door bezoekers van prostitutie bij een woning. Een greep uit de woonoverlast in de gemeente Zutphen in het afgelopen jaar. De gemeente probeert via een proef overlast in de gemeente eerder te signaleren om zo sneller in te kunnen grijpen. Het afgelopen jaar werden er 53 incidenten in behandeling genomen.

Zutphen