Volledig scherm
© Foto: Misha Hofland

Pizza Place Zutphen heeft tijdelijk onderdak na verwoestende brand

ZUTPHEN - De Zutphense ondernemer Mehmet Kavak van Pizza Place heeft een tijdelijk onderkomen gevonden.

Sinds kort is de pizzeria weer geopend in het voormalige pand van BioToko aan de Laarstraat 50 in Zutphen. Kavak moest noodgedwongen de deuren van zijn zaak aan de Houtmarkt 53 sluiten na een verwoestende brand in het pand op 23 juli.

Terug
Wanneer Kavak terug kan naar de Houtmarkt is nog niet duidelijk, vertelt pandeigenaar Han Teunissen, die samen met zijn echtgenote boven de uitgebrande pizzeria aan de Houtmarkt woont. "De herstelwerkzaamheden starten gelukkig binnenkort, maar wanneer die afgerond worden weet ik niet. Er is natuurlijk flinke schade ontstaan doordat er veel gestript is.''

Defect vrieskist
Het kostte de met groot materieel uitgerukte brandweer op 23 juli veel moeite om de brand aan de Houtmarkt onder controle te krijgen. De brand is ontstaan in de vriezer, concludeerde de brandweer al snel. Daarbij zijn er twee scenario's mogelijk: overbelasting van de bedrading of blokkades in de uitstroomopening van het ventilatierooster. Door de grote verwoesting is niet meer te achterhalen welk scenario er aan de orde is geweest.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Zutphen