Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van zonnepark Noordveen in Zutphen dat inmiddels al draait. © Foto archief/ Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Plan voor zonnepark bij Eefde

Het bedrijf Solarfields wil aan de Mettrayweg in Eefde een zonnepark realiseren ter grootte van 5 hectare. Het park  is gepland op een locatie ingeklemd tussen Mettrayweg en de spoorweg.  Vraag is of de Eefdenaren in dat gebied veel enthousiasme op zullen kunnen brengen voor een dergelijk park. 

In Eefde West is de teneur dat er zich daar de voorbije jaren al tal van negatieve ontwikkelingen hebben voorgedaan. Zo is er een rondweg gekomen, staan er nog drie windmolens gepland voor het gebied en  wordt er overlast ervaren van enkele bedrijven op het Zutphense bedrijventerrein De Mars, vlak tegen Eefde aan. 

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Zutphen