Stadsarcheoloog Michel Groothedde bij een maquette van het paleis dat verscholen ligt onder 's-Gravenhof. Het paleis uit de 11e eeuw moet de basis vormen voor een toeristische attractie, gebaseerd op het succesvolle DOMunder in Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadsarcheoloog Michel Groothedde bij een maquette van het paleis dat verscholen ligt onder 's-Gravenhof. Het paleis uit de 11e eeuw moet de basis vormen voor een toeristische attractie, gebaseerd op het succesvolle DOMunder in Utrecht. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Plannen om een historische toeristische tijdreis onder 's-Gravenhof in Zutphen te maken

Een historische attractie onder het 's-Gravenhof in het centrum van Zutphen. Een toeristische tijdreis onder de grond gebaseerd op DOMunder in Utrecht, dat jaarlijks 40.000 bezoekers trekt. Michel Groothedde, stadsarcheoloog in dienst van de gemeente Zutphen, werkt aan een plan om van het 's-Gravenhof een toeristische trekpleister in het oosten van het land te maken.

Zutphen als centrum om een vergeten stuk geschiedenis te vertellen. De gemeente Zutphen werkt aan een plan om van 's-Gravenhof een toeristische attractie te maken. Onder het plein ligt een paleis uit de 11e eeuw verscholen. Een uniek stukje geschiedenis van Nederland dat aan de basis moet liggen van een metamorfose van het plein in het centrum van de stad.

Zutphen