Volledig scherm

Pleidooi voor watermolens bij nieuwe IJsselkade Zutphen

ZUTPHEN - De PvdA vindt de herinrichting van de IJsselkade in Zutphen een mooie aanleiding om zogeheten watermolens te installeren aan de kade in de IJssel.

De IJsselkade gaat volgend jaar op de schop. De PvdA ziet kansen om deze herinrichting aan te grijpen om een kleine energiecentrale onder water aan te leggen op de plek waar de trappen aan de kade het water in gaan.

Volgens de PvdA kan daarmee voldoende energie worden opgewekt om de hele kade inclusief de horecagelegenheden van energie te kunnen voorzien. De PvdA Zutphen heeft een motie ingediend waarin het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen om dit te onderzoeken en mee te nemen in de plannen voor de IJsselkade.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Zutphen