Volledig scherm
De container op Bronsbergen bij Zutphen, waartegen op donderdag 25 januari een vrouw verongelukte. © GinoPress

Politie erkent melding over container vlak voor dodelijk ongeval Zutphen

VideoDe politie in Zutphen erkent dat er anderhalf uur voordat er een 73-jarige vrouw verongelukte, een melding binnenkwam over een container die op Bronsbergen bij Zutphen stond. Door andere, 'urgentere' meldingen had de politie geen tijd eerder ter plaatse te gaan.

Bronsbergen is een smalle en slecht verlichte weg, net buiten Zutphen. De scooterrijdster kwam daar op donderdag 25 januari om het leven toen zij rond half zeven 's avonds frontaal op een container botste. Die was daar een paar uur eerder - rond vier uur - door een aannemer geplaatst. Dat gebeurde in opdracht van de gemeente Zutphen, om de door de storm afgewaaide takken te verwijderen. De container werd gemarkeerd met een rood-wit-lint. Toch signaleerden omwonenden de situatie direct als gevaarlijk en alarmeerden zij de politie.

Urgent

'Door andere urgente meldingen, waaronder een verkeersongeval met letsel en een winkeldiefstal, lukte het de politie niet direct om deze melding op te pakken en ter plaatse te gaan. Voordat die mogelijkheid zich wel voordeed, gebeurde het trieste ongeval', zo schrijft de politie in een verklaring.

Hoeveel agenten er op die donderdagmiddag aan het werk waren - en wat er met de melding was gedaan als agenten wel eerder ter plaatse waren geweest, kon politiewoordvoerder Simen Klok niet zeggen. ,,Er is geen handboek waarin staat:  als er een container op de weg staat, kun je dit of dat doen."

Verdachten

De politie verwacht binnenkort meer mededelingen te kunnen doen, naar aanleiding van het onderzoek. Van verdachten is vooralsnog geen sprake, wel zijn er getuigen gehoord.

Zutphen