Volledig scherm
De man werd opgepakt op de Martinetsingel. © Politie Zutphen/Facebook

Politie lost waarschuwingsschot in Zutphen: man aangehouden

UPDATEDe politie heeft zondagochtend in Zutphen een waarschuwingsschot gelost nadat een 39-jarige man weigerde mee te werken. Het schot werd gelost omdat er vermoedens waren dat de man met een vuurwapen rondliep. 

De politie kreeg de melding om 11.45 uur. Niet veel later troffen agenten een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement op de Martinetsingel, in het centrum van de Hanzestad. De man viel onder meer op vanwege het dragen van een wit mondkapje. Volgens de politie heeft de man mogelijk langere tijd rondgelopen in het stadshart; getuigen worden daarom gevraagd zich te melden.

De man wilde volgens een verklaring van de politie niet meewerken toen hij werd aangesproken. Ook bevelen volgde hij niet op. Hierna werd het waarschuwingsschot gelost. Of de man daadwerkelijk een vuurwapen bij zich droeg is niet bekend. Bij de man zelf werd geen wapen aangetroffen, zegt politiewoordvoerder Simen Klok. ,,Het is mogelijk dat de man een wapen ergens heeft achtergelaten. Daarom is hierna gezocht in de omgeving.”

De man is in de boeien geslagen en meegenomen. Het gaat volgens de politie om een 39 jarige man die woonachtig is in Zutphen.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Zutphen