Politie slaat Zutphenaar voor de ogen van zijn kind in de boeien bij een epilepsieaanval

VideoEen epilepsieaanval krijgen en bijkomen met handboeien om je polsen. Bert-Jan Muller (42) uit Zutphen belandde afgelopen zaterdag in die nachtmerrie. Toezichthouders van de gemeente zagen Muller aan voor een dronken en verward persoon. Hij luidt nu de noodklok over onwetendheid over epilepsie. ,,Schrijnend dat ze het verschil niet zien tussen een woedeaanval en een epilepsieaanval.’’

Bert-Jan Muller kreeg afgelopen zaterdag midden op straat een epilepsieaanval. Toezichthouders van de gemeente dachten met een dronken en verward persoon te maken te hebben. Ze namen de Zutphenaar in de houdgreep vanwege zijn ‘agressief overkomende gedrag’. Het leidde er uiteindelijk zelfs toe dat Muller bij het arriveren van de politie in de boeien werd geslagen in het bijzijn van zijn 6-jarige zoontje Bjorn.

  1. Wat als Rembrandt de schoolfotograaf was? In Twello weten ze het
    PREMIUM

    Wat als Rembrandt de schoolfoto­graaf was? In Twello weten ze het

    Er is bijna geen basisschool die dit jaar geen aandacht besteedt aan Rembrandt. In het jaar dat de grote schilder 350 jaar dood is en er landelijk negentien grote tentoonstellingen gehouden worden tekent elk kind z'n eigen Rembrandt. Er gingen 60.000 basisschoolkinderen naar het Rijksmuseum. Op basisschool de Kleine Wereld in Twello gaan ze nog een stapje verder: groep 5 en 8 gingen samen naar het Rijks. Leefden zich in in de grote schilder en de Gouden Eeuw, en gingen vervolgens op de foto: Hoe zou Rembrandt dat gedaan hebben? Zes van hen vertellen:

Zutphen