Volledig scherm
De brandweer had het vuur in een woning aan de Professor Treubstraat in Zutphen snel geblust, maar het huis is voorlopig onbewoonbaar verklaard. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Politie sluit brandstichting uit bij woningbrand in Treubstraat Zutphen

De politie sluit brandstichting uit bij de woningbrand die dinsdagmiddag korte tijd woedde in de Prof. Treubstraat in Zutphen. De brandweer had de brand binnen tien minuten onder controle.

In die korte tijd kwam rook uit het dak, sloegen vlammen uit de voordeur en blakerden de ramen zwart. De brandweer rukte om 12.30 uit en kon snel blussen, maar het huis is volgens de veiligheidsregio voorlopig onbewoonbaar. Er waren geen mensen in huis.

  1. Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstelling naar voorstelling tijdens festival Oeverloos in Zutphen
    PREMIUM

    Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstel­ling naar voorstel­ling tijdens festival Oeverloos in Zutphen

    Zutphen is met Oeverloos een festival rijker. Van vrijdag tot en met zondag zetten Nederlandse en Duitse artiesten uit theater, circus, muziek en dans hun beste beentje voor op diverse plekken langs de IJssel. Het nieuwe culturele feestje wordt geopend in evenementenlocatie Het Koelhuis, tevens het hart van het festival. De Deventer programmeur Norbert Busschers (60) is de drijvende kracht achter Oeverloos.

Zutphen