Volledig scherm
De prijzen voor de drie beste ideeën. © Politie

Politie Zutphen hoopt op goed idee kinderen

ZUTPHEN - Hoe vang je een boef? Die vraag legt de politie in Zutphen voor aan kinderen in die plaats. Wie met een goed antwoord komt, kan speelgoed winnen.

Met de wedstrijd wil de politie aandacht vestigen op de zogenoemde donkere dagen: de huidige periode waarin er vaker wordt ingebroken dan op andere momenten in het jaar.

Hoewel het dus vooral een ludieke actie is, sluit agent Sietse Brouwer niet uit dat er bruikbare suggesties komen. ,,Waar een volwassene vaak te moeilijk denkt, komen kinderen soms met de meest creatieve ideeën. Kinderen zouden ons dus best wel eens op goede ideeën kunnen brengen hoe je een boef moet vangen of op welke manier inbraken in ons gebied kunnen worden tegengegaan.''

De wedstrijd staat open voor slimme denkers tussen 5 en 12 jaar. Zij kunnen een tekening, knutselwerk, filmpje of andere toelichting inleveren bij het politiebureau. Digitaal kan het via het Facebook-account van de politie. De wedstrijd loopt tot en 20 december. Er zijn drie stuks speelgoed; autootjes en Lego, alle in politie-thema.

Zutphen