Volledig scherm
Het politiebureau in Zutphen is beklad met twee hakenkruizen en het teken van SS. © GinoPress B.V.

Politiebureau Zutphen beklad met nazisymbolen

updateHet politiebureau in Zutphen is beklad met hakenkruizen en de afkorting SS van de Schutzstaffel, de persoonlijke lijfwacht van Adolf Hitler die uitgroeide tot de meest beruchte paramilitaire organisatie uit de geschiedenis van de mensheid. 

Wijkagent Yilmaz Uluçay roept via Instragram getuigen op met de politie te bellen. De nazisymbolen zijn op ruiten gekalkt van het gebouw aan de Houtwal. Vermoedelijk is dat in de afgelopen nacht gebeurd. Uluçay heeft geen idee wie dat heeft gedaan en waarom. ,,Het kwam voor ons als een totale verrassing’’, meldt de wijkagent, die nog geen reacties heeft gehad op zijn oproep.

Uluçay heeft inmiddels de afdeling gebouwenbeheer van de politie op de hoogte gesteld. Hij verwacht dat de symbolen nog vandaag worden verwijderd. ,,Die mensen hadden eerst nog een ander klusje.’’

Volledig scherm
Hakenkruizen en het teken van de SS zijn gekalkt op ruiten van het Zutphense politiebureau. © Instagram
 1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
  video

  Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

  Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.
 2. Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?
  Check de prijzen

  Prijs voor koopwoning stijgt het hardst in Flevoland: hoeveel betaal je voor een dak boven je hoofd?

  Mensen die de afgelopen periode een huis kochten in de provincie Flevoland moesten daar flink voor in de buidel tasten. Van alle provincies in ons land stegen de prijzen voor koopwoningen in Flevoland namelijk het hardst. Ook in Overijssel en Gelderland stegen de prijzen. Dat blijkt uit cijfers over het derde kwartaal van 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Zutphen