Volledig scherm
Het politiebureau in Zutphen is beklad met twee hakenkruizen en het teken van SS. © GinoPress B.V.

Politiebureau Zutphen beklad met nazisymbolen

updateHet politiebureau in Zutphen is beklad met hakenkruizen en de afkorting SS van de Schutzstaffel, de persoonlijke lijfwacht van Adolf Hitler die uitgroeide tot de meest beruchte paramilitaire organisatie uit de geschiedenis van de mensheid. 

Wijkagent Yilmaz Uluçay roept via Instragram getuigen op met de politie te bellen. De nazisymbolen zijn op ruiten gekalkt van het gebouw aan de Houtwal. Vermoedelijk is dat in de afgelopen nacht gebeurd. Uluçay heeft geen idee wie dat heeft gedaan en waarom. ,,Het kwam voor ons als een totale verrassing’’, meldt de wijkagent, die nog geen reacties heeft gehad op zijn oproep.

Uluçay heeft inmiddels de afdeling gebouwenbeheer van de politie op de hoogte gesteld. Hij verwacht dat de symbolen nog vandaag worden verwijderd. ,,Die mensen hadden eerst nog een ander klusje.’’

Volledig scherm
Hakenkruizen en het teken van de SS zijn gekalkt op ruiten van het Zutphense politiebureau. © Instagram
 1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

  Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

  Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?
 2. Vitens waarschuwt voor extreem waterverbruik: ‘Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’
  PREMIUM
  Video

  Vitens waarschuwt voor extreem waterver­bruik: ‘Een dun straaltje water uit de kraan, dat willen we niet’

  Het zwembadje tot de nok vol, na het zonnen een koude douche en ’s avonds nog even met de tuinslang langs de planten. Het is op warme dagen allemaal vanzelfsprekend in Nederland. Maar hoe lang nog? Het waterverbruik stijgt ieder jaar, terwijl iedere druppel schoon drinkwater energie kost. Vitens trekt aan de bel vanwege extreem waterverbruik. De Stentor volgde op de productielocatie in Zwolle de weg die ons drinkwater aflegt.

Zutphen