Volledig scherm

Popronde Zutphen groeit als kool

ZUTPHEN - De tweede editie van de Popronde in Zutphen is qua grootte nagenoeg verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Zowel het aantal optreden bands als (horeca)locaties groeide fors.

De Zutphense voorronde van de Popronde - een landelijke talentenjacht die tussen half september en eind november door heel Nederland wordt gehouden - is op zondag 6 november. Dan zullen in totaal 23 bands en solo-artiesten over het voetlicht gaan in veertien Zutphense (horeca)locaties. Ter vergelijking: vorig jaar traden elf acts op in negen Zutphense lokaliteiten.

Theater Hanzehof
Een aantal locaties doet dit jaar voor het eerst mee aan de Popronde. Zo gaf theater De Hanzehof zich op. De Hanzehof krijgt een 'tijdelijke dependance' in het Zutphense centrum. Het theater ligt dermate 'buiten de route', dat een dergelijke move wenselijk is. De Hanzehof werkt zondag samen met filmhuis Luxor, waar de beide theaters samen één band programmeren. Ook café's als De Berkelbrug en De Dwaasheid doen voor de eerste keer mee aan de Popronde.

Zutphen