Volledig scherm
Presentatrice Linda de Mol bij de opnamen van de Postcode Loterij Miljoenenjacht. © ANP Kippa

Postcode Loterij: Regio valt in de prijzen

Een Tesla in Nijkerk. 484.000 euro in Zutphen. De Postcode Loterij liet twee inwoners van Oost Nederland zondagavond lekker 2017 uitgaan. Maar daarmee kwam de prijzenregen nog niet ten einde. Gisterochtend kwam er nog eens een ton bij in Zwolle. 

Aan de Groenmarkt In Zutphen belde Winston Gerschtanowitz aan tijdens de uitzending van Miljoenenjacht. De gelukkige prijswinnaars kregen behalve de 363.000 euro ook nog een extra cheque van 121.000 euro. Een buurvrouw die ook meespeelde kreeg een cheque van 65.500 euro in haar handen gedrukt. Een andere buurman speelde mee met twee loten, maar was niet aanwezig tijdens het bezoekje van de postcodeloterij. Tijdens de show won de 53-jarige Jan uit Nijkerk een Tesla. Hij had het geluk om van de 500 mensen op de tribune op de juiste stoel te zitten. 

Buurt-Ton

In Zwolle was het feest in de Wicherlinckstraat. De bewoners die meespelen met postcode 8011 KN en meedoen met de loterij mogen 100.000 euro verdelen. De zogenoemde Buurt-Ton wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode. De Postcode Loterij informeert de winnaars in de derde week van januari per brief over de hoogte van het gewonnen bedrag. 

  1. Nieuwe naam gezamenlijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’
    PREMIUM

    Nieuwe naam gezamen­lijk orkest Overijssel en Gelderland kost 73.000 euro: ‘Ongehoord’

    Er was een flink geldbedrag nodig om tot een nieuwe naam te komen voor het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Die twee gingen in september dit jaar samen verder onder de naam ‘Phion, orkest van Gelderland & Overijssel’. Hoeveel deze naamswijziging had gekost, werd niet naar buiten gebracht. Maar na vragen van de PVV-fractie aan het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel is er nu toch duidelijkheid. Het prijskaartje: 73.000 euro.

Zutphen