Volledig scherm
Presentatrice Linda de Mol bij de opnamen van de Postcode Loterij Miljoenenjacht. © ANP Kippa

Postcode Loterij: Regio valt in de prijzen

Een Tesla in Nijkerk. 484.000 euro in Zutphen. De Postcode Loterij liet twee inwoners van Oost Nederland zondagavond lekker 2017 uitgaan. Maar daarmee kwam de prijzenregen nog niet ten einde. Gisterochtend kwam er nog eens een ton bij in Zwolle. 

Aan de Groenmarkt In Zutphen belde Winston Gerschtanowitz aan tijdens de uitzending van Miljoenenjacht. De gelukkige prijswinnaars kregen behalve de 363.000 euro ook nog een extra cheque van 121.000 euro. Een buurvrouw die ook meespeelde kreeg een cheque van 65.500 euro in haar handen gedrukt. Een andere buurman speelde mee met twee loten, maar was niet aanwezig tijdens het bezoekje van de postcodeloterij. Tijdens de show won de 53-jarige Jan uit Nijkerk een Tesla. Hij had het geluk om van de 500 mensen op de tribune op de juiste stoel te zitten. 

Buurt-Ton

In Zwolle was het feest in de Wicherlinckstraat. De bewoners die meespelen met postcode 8011 KN en meedoen met de loterij mogen 100.000 euro verdelen. De zogenoemde Buurt-Ton wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode. De Postcode Loterij informeert de winnaars in de derde week van januari per brief over de hoogte van het gewonnen bedrag. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Zutphen