Prestigieuze Michelingids tipt hotel de Lochemse Berg in Barchem: ‘Hier hopen we ons hele leven al op’

VIDEODe Lochemse Berg is een hotel van wereldklasse. Dat wisten eigenaren Caroline van der Vlies en Peter Gertenbach al langer. Maar nu heeft ook de prestigieuze Michelingids dat bevestigd. In de nieuwste editie van de gids wordt het hotel in Barchem met de hoogst mogelijke beoordeling aangeprezen. ,,Het is een soort Nobelprijs die we hebben gekregen.”

De twee hoteliers zitten glunderend van trots in de haardkamer van de Lochemse Berg. Om aan te geven hoe bijzonder deze prijs is: voordat het stel een kleine zes jaar geleden het hotel overnam, runden ze met veel succes verschillende restaurants in Amersfoort. Ruim twee decennia lang hoopten ze op een zelfde eervolle vermelding in de Michelingids. Die bekroning bleef voor hun restaurants altijd uit. ,,Dus dit is wel een droom die uitkomt, ja”, zegt Gertenbach. Ter illustratie: slechts 5 hotels in heel Gelderland kregen zo’n eervol ‘rood huisje’ en 46 in heel Nederland, voornamelijk hotels uit de hoofdstad.

 1. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”
 2. Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?
  PREMIUM

  Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?

  De warmste 16 februari ooit, de hoogste luchtdruk ooit gemeten en een vliegtuig dat deze maand door een gunstige straalstroom anderhalf uur eerder konden landen op Schiphol. Die behaalde tijdwinst op een vlucht tussen New York en Schiphol was ook goed voor een record. Het lijkt er tegenwoordig op dat er iedere dag wel een meteorologisch record wordt verbroken. Wij spreken weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de zin en onzin van weerrecords.

Zutphen