Een bestelbusje brak in tweeën bij het ongeluk op een onbewaakte spoorwegovergang op het landgoed van miljardair Hans Melchers. Inzet: Hans Melchers op een foto uit 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bestelbusje brak in tweeën bij het ongeluk op een onbewaakte spoorwegovergang op het landgoed van miljardair Hans Melchers. Inzet: Hans Melchers op een foto uit 2018. © News United

ProRail had ‘risicovolle’ overgang in Vorden willen sluiten, maar kwam er (nog) niet uit met eigenaar Melchers

Met videoProRail wil de onbewaakte spoorwegovergang in de Vordense buurtschap Linde, waar maandag een ernstig ongeluk gebeurde, graag opheffen. De spoorwegbeheerder is daarbij afhankelijk van de Vordense miljardair Hans Melchers, eigenaar van landgoed Onstein. ,,We zijn al geruime tijd in gesprek, maar kwamen nog niet tot overeenstemming.’’

19 reacties

 • Erik Bos

  1 maand geleden
  Wat voor mij altijd een raadsel is, de witte kleur van de voorkant van de treinen. Daar kan zeker meer aandacht aan gegeven worden door kleur en bijvoorbeeld flitsende lampen. Om waarneembaarheid, bij alle weersgesteldheden aanmerkelijk te verhogen.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @Eric Moll, in deze spoorwegovergangtragedie vindt er geen Hetze tegen meneer Melchers plaats. Dat hij niet meewerkt zal niet met geld te maken hebben, maar met zeggenschap en macht. En dat meneer Melchers in het nieuws komt, (er loopt ook nog een rechtszaak wegens ‘betrokkenheid’. Iets met gifgas, weet u nog?) is geen Hetze, maar oorzaak en gevolg.
 • Paul Lamote

  1 maand geleden
  @MC Fels. Deze overweg is gelegen in een "eigen weg" op een privé landgoed. Daar heeft u als wandelaar niets te zoeken.
 • Paul Lamote

  1 maand geleden
  Omdat een spoorwegovergang plus de grond altijd eigendom is van ProRail is er geen sprake van een vergoeding vanwege het eigendom. Wel krijgt de eigenaar van het landgoed eventueel geld om een andere ontsluiting van zijn landgoed te realiseren.
 • M.C. Fels

  1 maand geleden
  Overigens voor ons wandelaars enorm irritant dat ze zoveel overwegen sluiten. Waarom niet een afsluiting met een klein hekje erin? wandelaars lopen echt niet zomaar onder de trein, want je hoort hem aankomen. Gisteren liepen we bij Lochem, een oude wandeling, die ook over zo'n overgang gaat. Ging, want de boel was dichtgespijkerd. Maar wij moesten wel door, je gaat geen kilometers omlopen. Dus dan klimmen we over hekken, springen over sloten etc, dat zou niet nodig moeten zijn.
 1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ’Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
  PREMIUM
  35

  Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ’Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

  De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”
 2. Mensen uit heel het land komen naar deze Zutphense wijk om te trippen op truffels: ‘Hier worden trauma’s verwerkt’
  PREMIUM
  Met video
  1

  Mensen uit heel het land komen naar deze Zutphense wijk om te trippen op truffels: ‘Hier worden trauma’s verwerkt’

  Een depressie overwinnen door te trippen op truffels. Zutphenaar Bart-Willem van Huizum (45) gelooft er heilig in. Sinds januari biedt hij thuis ‘truffelceremonies’ aan in een ogenschijnlijk doodnormale wijk, aan de Caro van Eycklaan. Sindsdien loopt het storm, volgens hem. Psychiater en onderzoeker Metten Somers is echter kritisch. ,,We weten nog niet of dit werkt tegen depressies.”

Zutphen