Volledig scherm
© impressie Moederscheim Moonen

Protest voetpad bij IJsselbrug houdt aan

ZUTPHEN - Coalitiepartij Burgerbelang blijft zich zorgen maken over een plan waarbij de Oude IJsselbrug volgend jaar wordt aangepakt.

Daarbij wordt ook een nieuw voetpad aangelegd dat vanaf de IJsselkade tot ongeveer halverwege de overspanning loopt. Daarna kunnen wandelaars via een trap verder lopen door de uiterwaarden.

Bij een hoge waterstand is die route echter ontoegankelijk. Voetgangers kunnen wel via de bestaande looproute tussen auto- en spoorbrug richting de Hoven wandelen. Die route voldoet volgens Burgerbelang echter niet vanwege de smalle doorgang en een slechte bereikbaarheid vanaf de IJsselkade.

Gevolgen
Burgerbelang en wijkraad De Hoven zouden daarom graag zien dat er opnieuw gekeken wordt naar de gevolgen van het plan voor niet-gemotoriseerd verkeer. Uit beantwoording van schriftelijke vragen van de partij bleek onlangs dat de vervanging van de aanbruggen, die doortrekking mogelijk zou maken, 15 tot 20 miljoen euro kost.

"Onze fractie maakt zich nu ernstige zorgen dat de gemeente een zeer groot en ambitieus project opzet zonder aandacht te hebben voor voetgangers, fietsers en mindervaliden'', meldt Burgerbelang in een reactie bij monde van fractievoorzitter Martijn Siemes. De partij voorziet mogelijk chaotische en onveilige situaties en verwacht een actievere houding van het college. Siemes:"We constateren een probleem dat opgelost moet worden en willen dat dat goed in kaart wordt gebracht.''

Zutphen